به گزارش خبرنگار مهر، عباس علیآبادی امروز در حاشیه نمایشگاه تحول صنعت خودرو که در نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز به کار کرد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه چرا خودروسازان اخیراً متقاضیان ثبت نامکننده در سامانه یکپارچه را وادار به خرید خودروهایی میکنند که مورد تقاضای آنها نیست؟، گفت: خودروساز مطلقاً و طبق قانون حق ندارد خریدار را مجبور به خرید محصول خود کند و باید طبق قرارداد عمل کند. خودروسازان به من گفتهاند که «به مشتریان توصیه میکنند خودرویی را جای خودروی دیگر خریداری کنند»، حالا مشتری میتواند توصیه را نپذیرد.
وی گفت: تشخیص قیمتگذاری خودرو بر عهده شورای رقابت است، البته در چشمانداز میخواهیم رقابت در تولید خودرو به گونهای باشد که نیازی به قیمتگذاری توسط شورای رقابت نباشد و این خواست ما و دولت است.
وزیر صمت در پاسخ به این سوال که شورای رقابت چه زمانی از قیمتگذاری حذف میشود، گفت: من مسؤول این کار نیستم و نمیتوانم در مورد این موضوع قول و وعده بدهم. واردات خودرو اکنون مانند گذشته تابو نیست و اقداماتی انجام دادهایم که مردم به نیازشان دست یابند و به زودی برنامههای تازه دیگری را نیز اعلام خواهیم کرد.
انتظار مردم از خودروسازان برآورده نشده است
علیآبادی افزود: در زمینه خودروی برقی نیز اصلاً محدودیت نداریم زیرا چشمانداز دنیا تولید خودروی برقی است و در سطح ملی نیز اصالتاً باید به سمت رفع نیازی حرکت کنیم که بیشترین منفعت را برای کشور داشته باشد. صادقانه میگویم و نمیخواهیم مورد سو استفاده قرار گیرد، اما مردم ما انتظار بیشتری از خودروسازان داشتهاند و این انتظار همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند برآورده نشده است.
تشویق خودروسازان داخل برای تولید خودرو برقی
وی افزود: با توجه به سابقهای که در صنعت خودروسازی وجود داشت انتظار میرفت که نسبت به سایرین زودتر به تولید خودروی برقی دست یابیم؛،نزدیک به ۷۰ سال پیش دنیا فهمید که برقیسازی خودروها بهتر است اما به دلایلی از این موضوع عقبنشینی شد زیرا بنزین ارزانتر بود و مشکلات زیستمحیطی و آلودگی هوا وجود نداشت اما اکنون شرایط در شهر تهران قابل تحمل نیست و ما در روز جاری در شرایط زرد به سر میبریم و معلوم هم نیست که در زمستان از نظر شرایط آلودگی هوا چه شرایطی داشته باشیم بنابراین یکی از راهکارهای مؤثر برای رفع آلودگی هوا و رفع معضل انرژی استفاده از خودروهای برقی است.
وی افزود: ظرفیت قابل توجهی از درآمد کشور در بخش انرژی استفاده میشود و این موضوع اقتصاد ما را به سمت کوچک شدن سوق میدهد به همین دلیل برای توسعه تشکیل سرمایه در بخشهای مهم اقتصاد باید سرمایهگذاری به نحوی پیش رود که برای کشور درآمدزا باشد و وضع اقتصاد کشور را بهتر کند. لذا یکی از راهها این است که به سمت کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری آن حرکت کنیم و برای دستیابی به این مهم باید به سمت استفاده از خودروهای برقی حرکت کنیم.
خودروسازان وعده دادهاند در نیمه نخست ۱۴۰۳ خودرو برقی تولید کنند
وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با عملکرد در بخش تولید خودروهای برقی گفت: این حرکت آغاز شده و خودروسازها متوجه شدهاند که باید به این سمت حرکت کنند و ما در وزارت صمت آنها را تشویق میکنیم که با سرعت بیشتری به این سمت حرکت کنند، به طوری که در حال حاضر هر یک از خودروسازهای اصلی ما مشغول ساخت یک خودروی برقی هستند و اقدام آنها امیدبخش است، اما هنوز محصول نهایی نیست تا بتوان آن را با اطمینان به دست مردم داد.
وی اظهار داشت: خودروسازان قول دادهاند در ۶ ماهه اول سال آینده این اتفاق بیفتد و ما نیز آن را مطالبه میکنیم زیرا حق مردم است که محصولی را استفاده کنند که در شأن آنها است و در اقتصاد ملی نیز اثر مثبت دارد.
وی در زمینه زیرساختهای مورد نیاز برای استفاده از خودروهای برقی گفت: نگرانی در این زمینه وجود ندارد و خوشبختانه کشور در این زمینه سرمایهگذاری هنگفتی انجام داده است. بیش از ۹۲ هزار مگاوات نیروگاه در کشور وجود دارد و سرتاسر پهنه کشور با شبکههای برقی پوشیده شده است و در هر نقطه در کشور دسترسی به برق وجود دارد اما شارژ سریع مورد انتظار است لذا تلاش میکنیم در درجه اول در شهرهای بزرگ و در شهرهای دیگر حداقل یک واحد شارژ برقی خودرو ایجاد کنیم همچنین در مسیرهای بینراهی مهم سعی میکنیم به زودی امکان شارژ خودروهای برقی را فراهم سازیم.
وی افزود: لزوماً متحول ساختن صنعت خودرو با رشد قطعات خودرو اتفاق نمیافتد و نباید در این زمینه آدرس اشتباه داد. تحول از نوآوری شروع میشود لذا ما باید به سمت نوآوری حرکت کنیم و سپس به سمت تسخیر بازارهای بینالمللی برویم.
علیآبادی گفت: باید قطعات استراتژیک خودرو تولید کنیم که برای کشور درآمدزا باشد و ارزش افزوده بالا داشته باشد و از مزیت نسبی آن استفاده کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: ارزش افزوده، امروز در درجه اول در نوآوری است و لذا از دانشبنیانها و دانشگاهیها دعوت میکنیم مشارکت بیشتری در خلق آینده بهتر و تولید محصولات بهتر داشته باشند.
به خودروسازان اعلام کردهایم اگر به استانداردهای جهانی نرسند از آنها حمایت نمیکنیم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیسجمهور در خصوص ارتقا کیفیت خودرو مطالباتی داشته است، وزارت صمت در این با ره چه اقدامی انجام داده است گفت: این موضوع مطالبه ما نیز است و به خودروسازان اعلام کردهایم اگر به استانداردهای جهانی نرسند، از آنها حمایت نمیکنیم زیرا حمایت مشروط بر این است که در تراز جهانی باشد.
وی افزود: شأن مردم ما کمتر از مردم دیگر نقاط دنیا نیست و باید مردم ما خودروهایی سوار شوند که در شأن آنها باشد و خودروسازها هم باید به این درخواست اهتمام ورزند؛ مقام معظم رهبری این موضوع را به طور جدی مطرح کردهاند و ما هم مطالبه میکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: خودروی برقی از آنجا که سازگار با محیط زیست است و همچنین مشکل سوخت را حل میکند در اولویت حمایت است لذا هر کدام از شرکتهای خودروساز که با اولویت به سمت خودروی برقی بروند و حتی مردم که خودروی برقی را مطالبه کنند ما آنها را در اولویت برای تأمین ارز قرار میدهیم و آمادگی داریم مشکل آنها را بدون محدودیت برای تأمین خودروی برقی رفع کنیم.
علیآبادی در پاسخ به این سوال که چرا برخی خودروسازان مونتاژی امکان تأمین قطعات خودروهای چینی را ندارند؟ گفت: کسی که خودرو را عرضه میکند متعهد است که قطعات آن را تأمین کند. لذا این مطالبه را رسیدگی خواهم کرد.
وی در خصوص سفر به چین اظهار داشت: در سفر به چین ما به دنبال شناسایی ظرفیتهای این کشور بودیم و شرکتها قراردادهایی را منعقد کردند و تلاش کردیم که شرکتها در این قراردادها به سمت انتقال تکنولوژی حرکت کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص بومیسازی صنعت موتورسیکلت اظهار داشت: هر چه درباره خودرو گفتهایم شامل موتورسیکلت نیز است به نظرم موتورسیکلت زودتر میتواند ساخت داخل شود، چند شرکت این کار را انجام دادهاند و ما از آنها حمایت میکنیم.
منبع : مهر نیوز